علیرضا احمدی

نصب ویندوز 11 و پیش نیاز های آن

نصب ویندوز 11

نصب ویندوز 11 و رفع خطاهای آن :

نصب ویندوز 11 تبدیل به یکی از دغدغه های کاربران پس از معرفی نسخه 11 سیستم عامل محبوب ویندوز شده است. مایکروسافت سرانجام پس از مدت ها تفکر و تامل، تصمیم به ایجاد تغییرات عظیم در ظاهر سیستم عامل خود گرفت. ( سیستم عامل چیست؟ ) البته در ابتدا قرار بود صرفا یک آپدیت برای ویندوز 10 عرضه شود اما آنقدر تغییرات ظاهری زیاد شد که مایکروسافت مجاب به معرفی نسخه 11 ویندوز شد. 

ویندوز 11 به نسبت ویندوز 10 دارای رابط کاربری جذاب تر، منو های شکیل تر و انیمیشن های روان تری است. این نسخه از ویندوز دارای ساده سازی های عظیمی در روند اجرای نرم افزار ها و ساختار ها میباشد که سبب ایجاد حس آرامش در کاربران میشود. طراحی جدید و منحصر به فرد ویندوز 11 سبب نزدیک شدن ظاهر ویندوز به رابط کاربری گوشی های موبایل و مک‌بوک ها شده است. ( بررسی تخصصی ویندوز 11 و ویژگی های آن )

سخت افزار مورد نیاز برای نصب ویندوز 11 :

پیش از اقدام برای نصب ویندوز 11، بهتر است بدانید که آیا سیستم شما مجهز به حداقل سخت افزار لازم برای نصب این سیستم عامل میباشد یا خیر؟ بهترین راه حل برای فهمیدن این مورد، نصب نرم افزار PC Health Check از طریق این صفحه در وبسایت مایکروسافت خواهد بود. پس از نصب این نرم افزار، چنانچه سیستم شما دارای مشخصات لازم برای نصب ویندوز 11 باشد، با پیغام زیر مواجه خواهید شد :

حداقل مشخصات سیستم برای پشتیبانی از ویندوز 11 :

  • پردازنده‌ی ۶۴ بیتی دوهسته‌ای با فرکانس یک گیگاهرتز
  • ۴ گیگابایت رم
  • ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی
  • رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸
  • پشتیبانی از UEFI، Secure Boot و TPM 2.0
  • پشتیبانی از دایرکت ایکس ۱۲ و WWWDM 2.x

مشکل عدم پشتیبانی سیستم از TPM 2.0 :

یکی از مشکلات بزرگ بر سر راه اکثر کاربران، پیغام عدم پشتیبانی سیستم از قابلیت TPM ورژن شماره 2.0 میباشد. چنانچه سیستم شما دارای سخت افزار TPM نباشد، با پیغام خطا مواجه شده و قادر به نصب ویندوز 11 نخواهید بود. ( راه حل رفع این مشکل در ادامه ذکر خواهد شد ) البته بر روی سیستم اکثر کاربرانی که به این مشکل برخورده کرده اند، تراشه TPM وجود داشته؛ فقط این ویژگی در بایوس سیستم آنها فعال نبوده است.

تراشه TPM چیست و چه کاربردی دارد ؟

تراشه TPM یک ابزار امنیتی میباشد که بر روی مادربرد یا چیپست پردازنده شما نصب شده و جلوی هک شدن سیستم را میگیرد. به عنوان مثال اگر هکری سعی در وارد کردن رمز قرار گرفته بر روی هارد شما کند، پس از چند بار آزمون و خطا، توسط تراشه TPM گیر افتاده و از سیستم بیرون انداخته میشود. در واقع مایکروسافت تاکید کرده است که وجود این تراشه برای بالا رفتن امنیت سیستم و سیستم عامل بسیار حیاتی خواهد بود.

نحوه فعال سازی TPM :

برای فعال سازی TPM بایستی از بایوس یا Bios سیستم خود اقدام کنید. هرچند روش کار در مادربرد های مختلف کاملا متفاوت خواهد بود، اما به طور کلی مادربرد های مبتنی بر AMD و مادربرد های مبتنی بر اینتل از دو روش مشابه هم استفاده میکنند. در  نهایت تفاوتی که میان مادربرد ها برای فعال سازی این قابلیت وجود دارد، ذکر نام تراشه خواهد بود. به گونه ای که ممکن است از نام های TPM یا fTPM یا حتی Trusted Platform Module استفاده شده باشد.

فعال سازی TPM در مادربرد های مبتنی بر AMD :

1 – ابتدا سیستم را restart کرده و قبل از بالا آمدن ویندوز، با زدن دکمه های Delete یا F2 وارد تنظیمات بایوس سیستم خود شوید.

2 – تب Advanced را در بالای صفحه بایوس پیدا کرده و پس از کلیک بر روی آن، به دنبال گزینه fTPM بگردید.

3 – گزینه fTPM Switch را بر روی حالت Enable قرار دهید.

4 – سپس کلید F10 را برای ذخیره سازی تنظیمات انجام شده و بازگشت به اجرای ویندوز بزنید.

فعال سازی TPM در مادربرد های مبتنی بر اینتل :

1 – ابتدا سیستم را restart کرده و قبل از بالا آمدن ویندوز، با زدن دکمه های Delete یا F2 وارد تنظیمات بایوس سیستم خود شوید.

2 – تب Advanced را در بالای صفحه بایوس پیدا کرده و پس از کلیک بر روی آن، به دنبال گزینه PCH-FW Configuration بگردید.

3 – پس از وارد شدن و باز کردن گزینه PCH-FW Configuration، به سراغ گزینه ای تحت عنوان PTT یا Platform Trust Technology بروید.

3 – گزینه PTT را بر روی حالت Enable قرار دهید.

4 – سپس کلید F10 را برای ذخیره سازی تنظیمات انجام شده و بازگشت به اجرای ویندوز بزنید.

مشاهده فعال یا غیر فعال بودن TPM :

برای مشاهده کردن فعال یا غیر فعال بودن TPM سیستم، بایستی از تنظیمات سیستم عامل استفاده کنید. برای این منظور ابتدا تنظیمات یا همان Settings سیستم عامل را باز کرده و به مسیر زیر مراجعه کنید:

 Update and Security →  Windows Security → Open Windows Security → Device Security → Security Processor Details

مانند تصویر زیر بایستی گزینه Security Processor Details برای شما فعال باشد.

نصب ویندوز 11 با آپدیت ویندوز قبلی :

مایکروسافت روشی را به عنوان بهینه ترین و بهترین روش آپدیت ویندوز 10 به 11 معرفی کرده که میتوانید از آن برای نصب ویندوز 11 در سیستم خود استفاده کنید. برای این منظور فقط کافیست تا نرم افزار Windows 11 installation را دانلود و نصب کنید. پس از دانلود ویندوز 11 و باز کردن نرم افزار، به مرحله شناسایی قابلیت های سیستم و بررسی سازگاری آنها با ویندوز 11 میرسید که پنجره ای برای تایید به شما نمایش داده خواهد شد. 

پس از تایید نهایی شما برای دانلود ویندوز 11، عملیات دانلود شروع خواهد شد. پروسه دانلود ویندوز 11 بستگی به سرعت اینترنت شما خواهد داشت و بین 5 تا 20 دقیقه متغیر خواهد بود. پس از اتمام دانلود و نصب نیازمندی ها، پنجره ای برای تایید restart ویندوز نمایش داده خواهد شد که بایستی گزینه Restart Now را انتخاب کنید و منتظر بمانید تا سیستم راه اندازی مجدد شود.

پس از راه اندازی مجدد سیستم عامل، سایر مراحل نصب ویندوز 11 انجام شده و شما وارد محیط سیستم عامل ویندوز 11 میشوید. دقت کنید که این روش نصب ویندوز 11، آپدیت ویندوز قبلی شما محسوب شده و میتواند زباله های زیادی از ویندوز قبلی را برای شما بر جای گذارد. برای نصب بهتر و تمیز تر ویندوز 11 بهتر است ابتدا ویندوز قبلی پاک شده و ویندوز 11 بر روی سیستم نصب شود.

نصب ویندوز 11

نصب ویندوز 11 با استفاده از فلش :

برای نصب حرفه ای ویندوز 11 کافیست تا فایل ISO مربوط به ویندوز 11 را از این آدرس دانلود و دریافت کنید. سپس بایستی نرم افزار Rufus را برای بوت کردن فلش مموری خود دانلود کنید. ( لینک دانلود Rufus ) پس از دانلود و نصب نرم افزار ذکر شده، نرم افزار را باز کنید تا با محیطی مشابه عکس زیر مواجه شوید. سپس مراحل ذکر شده را دنبال کنید :

پس از اتصال حافظه‌ی فلش به کامپیوتر، در بخش Device باید درایو حافظه‌ی فلش را انتخاب کنید.

همچنین با کلیک روی گزینه‌ی Select، فایل ایزو ویندوز ۱۱ را که پیش‌تر دانلود کرده‌اید را انتخاب کنید.

سپس با کلیک روی گزینه‌ی Start، عملیات ساخت درایو نصب ویندوز ۱۱ روی فلش آغاز می‌شود

پس از انجام مراحل فوق، فلش شما آماده کار خواهد بود. حال بایستی سیستم خودتان را restart کرده و با زدن دکه Delete یا F10 وارد بایوس سیستم خود شوید. در این مرحله بایستی به دنبال بخش Boot Option Priorities یا Boot Options بگردید. پس از پیدا کردن بخش مذکور باید مشخص کنید که فلش مموری شما در مرحله قبل از هارد شما قرار بگیرد. اینگونه فلش شما شناسایی و نصب ویندوز 11 شروع خواهد شد.

رفع محدودیت های سخت افزاری هنگام نصب ویندوز 11 :

پس از تغییر تنظیمات بوت بایوس و وارد شدن به بخش اصلی نصب ویندوز 11، ممکن است خطاهای متعددی دریافت کنید. خطاهایی مبنی بر اینکه ram یا Secure Boot یا TPM سیستم شما با ویندوز 11 همخوانی ندارد. در چنین زمانی میتوانید این فایل را دانلود کرده و در فلش مموری خود، در کنار فایل setup.exe قرار دهید. سپس هنگام دریافت خطا کافیست مراحل زیر را طی کنید :

  1. باز کردن cmd با زدن کلید های ترکیبی Shift + F10 در کامپیوتر و یا FN + Shift + F10 در لب تاب
  2. تایپ کد regedit در محیط باز شده و زدن دکمه Enter
  3. انتخاب تب File در پنجره باز شده و زدن گزینه import 
  4. انتخاب فایل bypass.reg ( همان فایلی که در کنار setup.exe درون فلش خود کپی کرده و قرار دادیم ) و زدن گزینه open
  5. سپس در پنجره باز شده دکمه ok را انتخاب کرده و پنجره های اضافی را ببندید
  6. تبریک! محدودیت ها برداشته شد

نصب ویندوز 11، خوب یا بد ؟

هرچند که نصب ویندوز 11 دارای مشکلات و سختی هایی میباشد اما ارزشش را دارد. ویندوز 11 نسبت به ویندوز 10 تغییرات بسیار گسترده ای در ظاهر و عملکرد خود ایجاد کرده است؛ تغییراتی که سبب القای حس آرامش و خرسندی در کاربران خواهد شد. شک نکنید که با دیدن صفحه ابتدایی ویندوز 11 و مخصوصا مشاهده کردن تنظیمات ویندوز 11، مشتاق و مبهوت این سیستم عامل جدید خواهید شد. ظاهری جذاب و عملکردی نوین و مبتکرانه در انتظار شماست. پس پیشنهاد ما به شما همراهان همیشگی آموزشگام، نصب ویندوز 11 و استفاده از آن میباشد.

خوب امیدوارم که حال دلتون خوب باشه.

به امید روزای بهتر…

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *