علیرضا احمدی

هارد چیست؟ 12 تفاوت SSD و HDD

هارد چیست

هارد چیست؟ SSD و HDD چه تفاوتی دارند؟

برای درک تفاوت های میان SSD و HDD بایستی ابتدا به سوال هارد چیست پاسخ داده شود. هارد یک سخت افزار برای ذخیره سازی دائمی اطلاعات میباشد. سوالی که پیش می آید این است که مگر سخت افزاری برای ذخیره موقت داده هم وجود دارد؟ جواب مثبت است؛ RAM یا همان حافظه با دسترسی تصادفی برای ذخیره سازی موقت داده ها در سیستم مورد استفاده قرار میگیرد. رم چیست و چه کاربردی دارد؟

هنگام کارکردن با کامپیوتر ممکن است فایل های زیادی نظیر فیلم، موسیقی یا نرم افزار های کاربردی را از بستر اینترنت دانلود کنیم. در چنین زمانی مهمترین ویژگی مدنظر ما، حذف نشدن فایل های دانلود شده میباشد. چراکه اصلا دوست نداریم یک آهنگ مورد علاقه خودمان را هر بار دانلود کنیم. پس نیاز داریم که با خاموش و روشن کردن سیستم کامپیوتری خود، همچنان به آهنگ دانلود شده دسترسی داشته باشیم. در اینجاست که هارد نقش ناجی اطلاعات را ایفا میکند.

کاربرد اصلی هارد چیست ؟

پیش از این فهمیدیم که از هارد برای ذخیره سازی دائمی اطلاعات استفاده میشود. پس همان آهنگ یا فیلم های دانلود شده را درون هارد سیستم خود ذخیره سازی میکنیم تا پس از خاموش و روشن کردن سیستم، باز هم به این فایل ها دسترسی داشته باشیم. حتی بازی هایی که بر روی کامپیوتر یا لب تاب خود نصب میکنیم، در اصل روی هارد سیستم نصب میشوند تا با خاموش شدن سیستم از بین نروند.

به طور کلی، هارد درایو‌ها به عنوان مکان اصلی ذخیره‌سازی داده‌ها و اطلاعات در دستگاه‌های الکترونیکی و رایانه‌ها عمل می‌کنند و برای انجام اکثر فعالیت‌های مرتبط با داده و اطلاعات بسیار مهم و حیاتی هستند.

در گوشی موبایل مفهوم هارد چیست :

برای ذخیره سازی دائمی اطلاعات، رسانه ها و سخت افزار های متعددی وجود دارند؛ به عنوان مثال فلش ها، DVD ها و کارت های حافظه که میتوانند اطلاعات ما را به صورت دائمی در خود ذخیره کنند. در سیستم های کامپیوتری به این سخت افزار ذخیره سازی، هارد گفته میشود. گوشی های موبایل نیز از این قائده مستثنی نبوده و حافظه ای برای ذخیره سازی دائمی اطلاعات در خود جای داده اند که بدان حافظه داخلی گوشی گفته میشود.

در سیستم‌های کامپیوتری مفهوم هارد چیست :

قطعا در این مقاله آموزشی قصد معرفی تمامی سخت افزار های ذخیره سازی را نداریم؛ بلکه هدف از این مقاله آموزشی، بررسی کاربرد هارد در سیستم های کامپیوتری و تفاوت میان انواع هارد ها می باشد. وقتی سخن از تفاوت به میان می آید، معیار هایی برای تفاوت نیز باید وجود داشته باشد. هارد هایی که در سیستم های کامپیوتری مورد استفاده قرار میگیرند، بر اساس سرعت عملکرد به دو نوع SSD و HDD تقسیم بندی میشوند.

منظور از نوع HDD در هارد چیست :

HDD همان مخفف کلمه hard disk drive میباشد که میتوان گفت این تکنولوژی حدود 60 سال قدمت دارد. در این تکنولوژی اطلاعات با کمک بازوی متحرک یا همان هد، بر روی پلتر (دیسک گردان) ذخیره می شوند. امروزه سرعت چرخش پلتر 5400 دور در دقیقه میباشد که امکان دارد به 15000 دور بر دقیقه نیز برسد. شاید مهمترین مزیت HDD توانایی ذخیره سازی انبوهی از اطلاعات در ازای قیمتی ارزان باشد.

هاردچیست

منظور از نوع SSD در هارد چیست :

SSD نیز همان مخفف کلمه Solid State Drive یا دیسک  حالت جامد میباشد. به زبان ساده تر میتوان گفت SSD نسخه پیشرفته تر و با ابعاد بزرگتر فلش مموری است. در فلش مموری ها و هارد های از نوع SSD دیگر هیچ قسمت متحرکی بر خلاف HDD وجود ندارد. نبودن دیسک های چرخان متعدد و استفاده نکردن از هد برای ذخیره سازی اطلاعات، سبب افزایش چشمگیر سرعت هارد های SSD به نسبت HDD شده است. شاید جذاب باشد که بدانید SSD نیز همانند فلش مموری بر پایه NAND  میباشد. NAND چیست؟

هاردچیست

علاوه بر موارد گفته شده، هارد های SSD به دلیل عدم وجود دیسک گردان بدون هیچ سر و صدایی کار کرده و هیچ لرزشی هم ایجاد نمیکنند. سرعت این هارد ها بیشتر از هارد های HDD بوده ولی قیمت آنها به دلیل تکنولوژی پیشرفته تر، نسبت به هارد های HDD بیشتر میباشد. برای بررسی دقیق تر 12 تفاوت میان هارد های SSD و HDD، موارد نوشته شده در جدول زیر را مشاهده فرمایید :

ویژگی هارد دیسک سخت (HDD) هارد دیسک جامد (SSD)
نوع فنولوژی مکانیکی و چرخان الکترونیک و بدون قطعات متحرک
سرعت خواندن/نوشتن کمتر از SSD بسیار بالاتر از HDD
مقاومت به ضربه حساس به ضربه مقاومت بیشتر به ضربه
مصرف انرژی مصرف انرژی بیشتر مصرف انرژی کمتر
حجم و اندازه بزرگتر و سنگین‌تر کوچکتر و سبک‌تر
دما و محیط کاری برای دماهای معقول برای دماهای گرم‌تر یا سردتر مناسب‌تر
عمر مفید معمولاً کمتر بلندتر
صدا صدای چرخش و کلیک‌های مکانیکی بی‌صدا
امکان ترمیم و بازیابی داده برخی از تعمیرات ممکن است معمولاً دشوارتر یا غیرممکن
هزینه ارزان‌تر گران‌تر
نفوذ نسبت به مغناطیس بله نه
کارایی بازی‌ها کمتر برای بازی‌های پیچیده عالی برای بازی‌ها
هاردچیست

بهترین نوع هارد چیست و چگونه هارد مناسب از میان SSD و HDD را انتخاب کنیم:

برای اجرای هر برنامه ای در سیستم، ابتدا کد های آن برنامه توسط پردازنده سیستم پردازش میشوند. هنگام کلیک کردن شما بر روی یک نرم افزار، فایل های مورد نیاز آن نرم افزار برای پردازش توسط CPU ابتدا بایستی از هارد به رم سیستم منتقل شوند. سرعت بارگذاری این فایل های ضروری برای اجرای برنامه، بستگی به سرعت هارد شما دارد؛ پس هر چقدر قدرت و سرعت هارد شما بیشتر باشد، سرعت انتقال فایل های مورد نیاز برای اجرای نرم افزار ها از هارد به RAM نیز بیشتر خواهد بود.

پس هنگام انتخاب هارد برای سیستم کامپیوتری، بهترین گزینه پیش رو، استفاده از هارد های SSD خواهد بود. البته خرید هارد های SSD حجم بالا به دلیل قیمت بالایی که دارند کمی دشوار است. به همین دلیل معمولا از دو نوع هارد برای سیستم های کامپیوتری استفاده میشود. یک هارد از نوع HDD با ظرفیت بالا ( 1 ترابایت به بالا ) برای ذخیره سازی اطلاعاتی مثل فیلم و آهنگ؛ و یک هارد از نوع SSD با ظرفیت پایین تر ( 128 گیگ یا 256 گیگ ) برای نصب سیستم عامل.

دلایل نصب سیستم عامل بر روی SSD هارد چیست:

میتوان گفت سیستم عامل بزرگترین و سنگین ترین نرم افزار سیستمی میباشد که بر روی کامپیوتر کاربر اجرا میشود. از همین جهت، نصب سیستم عامل بر روی حافظه از نوع SSD سبب افزایش سرعت لود سیستم و در نهایت افزایش بهره وری سیستم خواهد شد. چنانچه بازی ها و نرم افزار های سنگین را هم در هارد SSD نصب کنید، قطعا سرعت باز شدن و اجرا شدن آنها به صورت چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.

خوب امیدوارم که حال دلتون خوب باشه.

به امید روزای بهتر…

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *